Наставни Програми – Модуларно Дизајнирани
I ГОДИНА – Угостителски техничар, Хотелско ресторански техничар:
I ГОДИНА – Угостителски техничар:
I ГОДИНА – Угостителски техничар за рурален туризам:
I ГОДИНА – Техничар за настани и анимации:
I ГОДИНА – Хотелско туристички техничар
II ГОДИНА – ЗА СИТЕ ПРОФИЛИ:
II ГОДИНА – Угостителски техничар, Хотелско ресторански техничар:
II ГОДИНА – Хотелско ресторански техничар:
II ГОДИНА – Хотелско туристички техничар
- Агенциско работење
- Економија на туризмот
- Хотелско работење
- Информатички системи во туризмот и угостителството
- Културно историско наследство
II ГОДИНА – Техничар за настани и анимации
- Агенциско и хотелско работење
- Економија на туризмот
- Информатички системи во туризмот и угостителството
- Културно историско наследство
- Услуги за храна и пијалаци
II ГОДИНА – Угостителски техничар
- Економија на туризмот
- Готварство
- Храна и пијалоци
- Информатички системи во туризмот и угостителството
- Угостителско послужување
II ГОДИНА – Угостителски техничар за рурален туризам
- Економија на туризмот
- Информатички системи во туризмот и угостителството
- Културно историско наследство
- Организација на услуги за сместување
- Угостителско послужување
III ГОДИНА – ЗА СИТЕ ПРОФИЛИ:
III ГОДИНА – Хотелско ресторански техничар:
- Диететика и нутриционизам
- Хотелско работење
- Национална гастрономија
- Основи на готварство
- Ресторанско работење
- Учење преку работа кај работодавач
III ГОДИНА – Готвач:
- Декорација во готварство
- Готварство
- Основи на послужување
- Практична настава
- Психологија и комуникација
III ГОДИНА – Хотелско туристички техничар:
- Агенциско работење
- Алтернативни форми на туризам
- Анимации во туризмот
- Хортикултурно уредување на просторот
- Хотелско работење
- Маркетинг во туризмот
- Основи на угостителско послужување
- Психологија на туризмот
- Велнес и спа
- Учење преку работа
III ГОДИНА – Келнер:
- Француски јазик
- Германски јазик
- Основи на готварство
- Практична настава
- Психологија и комуникација
- Угостителско послужување
III ГОДИНА – Слаткар:
- Декорација во слаткарство
- Основи на послужување
- Практична настава
- Психологија и комуникација
- Слаткарство
III ГОДИНА – Техничар за настани и анимации:
- Анимации во туризмот и угостителството
- Културен туризам
- Манифестациски туризам
- Маркетинг во туризмот
- Менаџмент на настани
- Психологија на туризмот
- Туристичко водење
- Велнес и спа
- Учење преку работа
III ГОДИНА – Угостителски техничар:
- Анимации во туризмот и угостителството
- Диететика и нутриционизам
- Готварство
- Кетеринг менаџмент
- Културно историско наследство
- Маркетинг во туризмот
- Психологија на туризмот
- Сомелиерство
- Угостителско послужување
- Учење преку работа
III ГОДИНА – Угостителски техничар за рурален туризам:
- Алтернативни форми на туризам
- Анимации во туризмот
- Хортикултурно уредување на просторот
- Ловен туризам
- Маркетинг во туризмот
- Национална гастрономија
- Психологија на туризмот
- Растително и сточарско производство
- Учење преку работа кај работодавач
IV ГОДИНА – ЗА СИТЕ ПРОФИЛИ:
IV ГОДИНА – Хотелско ресторански техничар:
- Хотелско работење
- Интернационална гастрономија
- Ресторанско работење
- Учење преку работа кај работодавач
IV ГОДИНА – Хотелско туристички техничар:
- Aгенциско работење
- Хотелско работење
- Менаџмент на настани
- Одржлив развој на туризмот
- Основи на готварство
- Претприемништво и иновации
- Туристички дестинации
- Туристичко водење
- Учење преку работа кај работодавач
IV ГОДИНА – Техничар за настани и анимации:
- Анимации во туризмот и угостителството
- Кетеринг менаџмент
- Конгресен туризам
- Менаџмент на настани
- Одржлив развој на туризмот
- Претприемништво и иновации
- Туристичко право
- Учење преку работа кај работодавач
IV ГОДИНА – Угостителски техничар:
- Готварство
- Хотелско работење
- Менаџмент на настани
- Национална гастрономија
- Одржлив развој на туризмот
- Претприемништво и иновации
- Промоција и активна продажба
- Угостителско послужување
- Учење преку работа кај работодавач
IV ГОДИНА – Угостителски техничар за рурален туризам:



